Back in the days…

Al wat langer geleden, maar nog steeds superleuk:

Albumhoes 3JS – Dichter bij de horizon (2013) 
Het was een leuke uitdaging om een hoes voor het nieuwe album van de 3JS te ontwerpen. Als band timmeren ze al een tijd aan de weg. Ze maken keuzes die het vervolg van hun reis bepalen. Ze veranderen. Worden volwassener. Ze dealen met de uitdagingen die op hun pad komen. Zoals het besluit van Jaap de Witte om te stoppen, en van zijn zoon om hem op te volgen. De 3JS slaan een nieuw hoofdstuk open en een nieuwe weg in. Om dat te markeren daagden ze creatief talent uit om de hoes voor het nieuwe album ‘Dichter bij de horizon’ te ontwerpen. Als fan van de muziek van de 3JS en als grafisch vormgever ben ik die uitdaging uiteraard aangegaan.
‘We vinden het vooral belangrijk dat de hoes een weerspiegeling is van de nieuwe plaat; positief, folk, pop, kleurrijk en toegankelijk. Een ‘horizon’ is niet essentieel, maar uiteraard zeker niet ondenkbaar’ was de briefing van de 3JS. Van daaruit heb ik een ‘hoes met een verhaal’ ontworpen. Hún verhaal. Het verhaal achter deze winnende hoes, het creatieve concept, kun je hieronder lezen.

‘Dit ontwerp neemt de stoere, ongepolijste vintage sfeer uit het 3JS-logo en eerder artwork van de 3JS over maar plaatst het in een nieuwe, kleurrijke context. De 3JS worden als drie popiconen in een combinatie van een primaire kleur én duotoon centraal geplaatst; niet als afzonderlijke leden van de band, maar juist als drie-eenheid die samen kleur en kleurtoon mengen. Jan Dulles en Jaap Kwakman nemen Jan de Witte in hun band op; ze omringen hem, geven hem vertrouwen en de ruimte om te groeien. Op de achtergrond zijn papiervouwen te zien (in een waaier richting het logo) die de weg naar een nieuwe horizon verbeelden. En om te komen tot waar de 3JS nu zijn heeft niet alleen bloed, zweet en tranen gekost, maar het zijn vooral ook de woorden, gevoelens en gedachten in tekst en muziek, die via inkt zijn toevertrouwd aan papier. Die sporen zijn achtergelaten op dit ontwerp.

Kijk, daar zijn we dus nog steeds retetrots op 🙂